beats by dre cheap

BiH kao sekularna država? Možda, kad bi reis bio samo reis...


Najnovija Cerićeva izjava predstavlja izlazak iz okvira duhovnog i vjerskog djelovanja, utjelovljujući nedvojbenost ličnog i učešća IVZ u političkom životu BiH. Političkim djelovanjem Cerić krši osnove sekularizma u našoj državi, onemogućavajući b dalju integraciju u porodicu demokratskih nacija.

Pored rušenja sekularizma u političkom životu BiH, sami ciljevi koje Cerić postavlja bošnjačkom narodu su potpuno suprotni duhu i tradiciji naše države kao multietničkom i višekonfesionalnom društvu. 

Konačno, stvaranje nacionalne države Bošnjaka je nemoguće ostvariti demokratskim sredstvima i poziv za ovakvo političko djelovanje je ujedno i poziv na novu nestablinost. Ukoliko reis Cerić smatra da bi ovo trebalo da bude cilj bošnjačkog naroda, jedini način na koji bi u sekularnom društvu mogao da učestvuje u njegovom ispunjavanju je tako što će prestati obavljati vjersku funkciju i otvoreno ući u političku arenu.

 

*****

...ili jednostavno... pođimo u bogomolje po političke stavove!!!

 

Izjava reisa Mustafe ef. Cerića o potrebi stvaranja nacionalne države Bošnjaka predstavlja grubu zloupotrebu pozicije vjerskog autoriteta, u svrhu postavljanja političkih ciljeva pripadnika islamske konfesije u BiH.

Falkuša. Blog koji često mijenja ime.
http://osjecam.blogger.ba
22/04/2009 10:11